Navigatie overslaan

Op de koffie bij Waterschapsbedrijf Limburg

In deze rubriek gaan we op de koffie bij één van onze opdrachtgevers. Vandaag bij Ron Piepers, projectleider IT en innovatie bij Waterschapsbedrijf Limburg waar we terugblikken op de uitrol van 200 werkplekken.

Ron, hoe drink jij je koffie?
“Nummer 422: Café au lait met suiker”

Ron Piepers (WBL) en Mick Huising (Help-IT)

Ron Piepers is als projectleider IT en innovatie betrokken bij diverse grote projecten binnen Waterschapsbedrijf Limburg (WBL). Zo was hij verantwoordelijk voor de uitrol van ruim 200 nieuwe werkplekken op het hoofdkantoor en 5 hoofdlocaties van WBL. Een fikse klus die Ron samen met Help-IT succesvol heeft gerealiseerd.

Ron: “Een dergelijk project vergt voor onze organisatie te veel capaciteit en is erg tijdrovend. Dit is de reden dat we de samenwerking zijn aangegaan met Help-IT. We hadden al positieve ervaringen met Help-IT in het kader van het opschonen van onze serverruimtes en kabelmanagement op onze werkplekken. Dat gaf vertrouwen in een goed eindresultaat voor dit project. En dat is gebleken!”

Dankzij flexibiliteit alles op rolletjes
Concreet was de opdracht om 200 nieuwe werkplekken te voorzien van nieuwe hardware en de oude hardware in te nemen. De nieuwe hardware werd afgeleverd bij Help-IT, waardoor op gezette tijden kon worden uitgepakt. “Voordeel was dat we hierdoor ruimte bespaarden op ons kantoor doordat we niet alle dozen in de weg hadden staan en alle afvel netjes werd verwerkt”, vertelt Ron. “Twee weken lang hebben we van alle huidige devices een image bestand gemaakt en de nieuwe hardware bestickerd. We ontdekten de vrijdag voor livegaan een fout in onze eigen image policy. De flexibiliteit van Help-IT heeft ervoor gezorgd dat uiteindelijk toch alles op zijn pootjes terecht kwam.”

In vertrouwde handen
Op de dag van ‘livegang’ stonden in de serverruimte 200 tassen klaar met apparatuur voor alle medewerkers van WBL. In timeframes werden oude devices ingeleverd en nieuwe afgehaald. Medewerkers van Help-IT plaatsten dockingstations voor de laptops en de benodigde beeldschermen op alle werkplekken. “Een hele operatie, maar door de uitstekende voorbereiding liep het proces volledig naar wens. Ook onze medewerkers kijken er positief op terug en zijn heel tevreden over de behulpzaamheid van de Help-IT medewerkers. We hebben bewust verzocht om alle IT-gerelateerde vragen op te schrijven, zodat we voorkwamen dat we ten tijde van de uitleveren vragen over bijvoorbeeld Excel zouden krijgen. We hielden hierdoor focus op het proces”

“Ron Hermse, Service Delivery Manager bij Help-IT, is een aantal keren op diverse locaties komen kijken. Hij wist daardoor wat hij kon verwachten en wist dit uitstekend over te dragen aan collega’s. Je merkt hoe fijn het is om samen te werken met een partij die dicht in de buurt zit en onze problematiek en wensen begrijpt. Het feit dat we medewerkers van Help-IT ook maar één keer iets hoeven uit te leggen is super. Je hoeft niet alles zelf in de gaten te houden, omdat je weet dat alles in vertrouwde handen ligt. Dat geeft rust.”

Uitstekend geholpen
“Als ik het traject in één zin zou moeten omschrijven dan zou ik zeggen dat we dankzij de flexibiliteit en kwaliteit van Help-IT in korte tijd 200 nieuwe werkplekken hebben kunnen realiseren. Zonder hen was dit niet gelukt. Ze hebben ons uitstekend geholpen!”

Fijne werkomgeving
Vooruitblikkend op toekomstige werkplekontwikkelingen antwoord Ron: “Mijn persoonlijke mening is dat ik geen voordelen zie in flexplekken. Sowieso bij ons niet. Aangezien de meeste collega’s altijd hier zijn, heeft iedereen een vaste werkplek. Wel hebben we aparte skype ruimtes, plekken om te bellen en rustig te kunnen werken.“ Ron is zelf ook enthousiast over zijn werkgever. “Het is een leuk bedrijf waarbij ik veel te maken krijg met nieuwe ontwikkelingen. Ik heb veel vrijheid en leuke collega’s. Kortom: een hartstikke fijne werkomgeving met alle faciliteiten die je maar wilt. Mede met dank aan Help-IT!”

Over WBL
Waterschapsbedrijf Limburg is een dochterbedrijf van Waterschap Limburg en zorgt voor de realisatie van de transport en zuiveringstaak van afvalwater. WBL transporteert het afvalwater van 500.000 Limburgse huishoudens en 30.000 bedrijven naar haar 17 rioolzuiveringsinstallaties. Na zuivering met de meest innovatieve en duurzame technieken geven ze jaarlijks ca. 150 miljoen m3 als schoon water terug aan beken en rivieren. Het restproduct -ca 100.000 ton zuiveringsslib- wordt gedroogd en hergebruikt als brandstof. Zo krijgen gezuiverd water én zuiveringsslib weer een nieuwe bestemming en wordt de natuurlijke kringloop gesloten. Op alle locaties werken in totaal zo’n 200 mensen.